مکانیسم نعوظ
آلت تناسلی مردان بدون استخوان و غضروف است.
بدنه ( بافت نعوظی ) آن از سه سیلندر به طولی حدود 20 سانتیمتر و قطر حدود 2.5 سانتیمتر تشکیل شده است. که 2 عدد بافت اصلی نعوظ در اطراف و سومین بافت که حاوی مجرای ادرار است، در پایین این 2 سیلندر قرار گرفته است. این سیلندرها در کنار هم قرار دارند و در قسمت داخلی به استخوان های لگن متصل هستند و قسمت خارجی آن توسط پوست پوشانده شده که باعث به وجود آمدن شکل ظاهری اندام تناسلی میشود.
بافت اسفنجی درون سیلندر های نعوظی قرار دارد، که هنگام ورود خون فضای زیادی را ایجاد می کند . دیواره آلت تناسلی از بافت بسیار محکم و ضخیمی تشکیل شده است. سیلندرها توسط بافت حلقوی قوی دیگری در کنار یکدیگر قرار می گیرند تا شکل سیلندری واحد را تشکیل دهند که روی آن را بافت های نرم و لغزنده زیر جلدی و پوست پوشانده است که باعث حرکت و لغزندگی بین پوست و بافت نعوظی می شود، این امر باعث می شود که بدون کشش و فشار بر روی پوست ، سایز آلت در حالت نعوظ چند برابر بزرگتر از حالت استراحت شود.
بدنه آلت زمانی که آلت تناسلی تحریک نشده باشد کوچک است و در حالت خوابیده قرار دارد و نرم و انعطاف پذیر است، اما در هنگام تحریک و نعوظ کامل (Erection) تا چند برابر بزرگتر میشود, بصورت افراشته در می آید و سفت و سخت میشود.
مکانیسم نعوظ
با توجه به ساختمان آلت مکانیسم نعوظ و شکستگی آلت را مورد بررسی قرار میدهیم. مکانیسم نعوظ به این صورت است که زمان تحریک جنسی و یا فعال شدن مکانیسم نعوظی، جریان خون به درون بافت اسفنجی این سیلندرها به سرعت و شدت افزایش یافته به گونه ایی که خونی که وارد میشود، نمی تواند از سیاهرگ ها خارج شود. حجم سیلندرها افزایش پیدا میکنند و مانند بادکنکی لوله ای شکل که بطور کامل پر باد شده باشد حجیم و سفت می شود.
توجه به این نکته ضروری است که، علاوه بر مکانیزم گفته شده که بدنه آلت تناسلی را سفت و محکم می کند تا آلت تناسلی مرد بتواند فشار را برای دخول در دستگاه تناسلی زن تحمل کند، همزمان مکانیزم دیگری بصورت جداگانه ولی هماهنگ و هم زمان با آن، شروع به هدایت خون به بافت اسفنجی سر آلت تناسلی ( حشفه ) می نماید که موجب تورم سر آلت و سفت شدن آن می شود. سر آلت تناسلی وظیفه اصلی تماس را با واژن و تحریک هر دو طرف برای رسیدن به ارگاسم واژینال و ایجاد لذت جنسی را برای زن و مرد بر عهده دارد ( البته سفتی بدنه آلت بدلیل بافت حلقوی و عضله ای دور بدنه است که بسیار سخت و استخوانی می باشد، ولی سفتی سر آلت اسفنجی است و قابلیت ارتجاعی دارد که تماس آن را با بدنه واژن نرم و ارتجاعی می کند)
سفتی دیواره سیلندرها باعث می شود که خون نتواند تا 90 درصد از سیلندر ها خارج شود، تا بافت آلت پر خون باقی بماند. این فشار به بالاتر از حد متوسط فشار خون فرد، یعنی حدود 120 میلی متر جیوه می رسد و با توجه به محصور شدن خون با دو بافت قوی دیواره سیلندرها و بافت پوشاننده آنها منجر به سخت و شبیه به استخوانی شدن بافت آلت تناسلی مردان در هنگام نعوظ می شود.
اختلال نعوظ یکی از مشکلات شایع جنسی در آقایان است و به زمانی گفته می شود که فرد توانایی ایجاد نعوظ کامل و کافی برای عمل جنسی را ندارد و در این امر موجب اضطراب و اختلال فردی و مشکلات زناشویی برای زوجین می شود.
کلمات مرتبط :
مکانیسم نعوظ – دلیل اختلال نعوظ – درمان اختلال نعوظ در مردان – دلایل اختلال نعوظ – بهترین درمان اختلال نعوظ