درمان سیاتیک با فیزیوتراپی

درمان سیاتیک با فیزیوتراپی

درمان سیاتیک با فیزیوتراپی موثرترین روش درمان غیرجراحی است که در کلینیک فیزیوتراپی آوای زندگی در اصفهان – فیزیوتراپی طرف قرارداد با بیمه آتیه سازان حافظ – ارائه می شود.

درد سیاتیک، درد شدید و اغلب ناتوان کننده ای است که به پایین ساق پا می رسد، می تواند به طور قابل توجهی زندگی روزمره شما را مختل کند. خوشبختانه، فیزیوتراپی یک رویکرد ایمن و موثر برای مدیریت درد سیاتیک، ارتقاء التیام و جلوگیری از شعله ور شدن در آینده ارائه می دهد. 

سیاتیک زمانی ایجاد می‌شود که عصب سیاتیک، طولانی‌ترین عصب بدن، فشرده یا تحریک شود. این نیشگون گرفتن معمولا در قسمت پایین کمر به دلیل فتق دیسک، تنگی کانال نخاعی (تنگی کانال نخاعی) یا سفتی عضلانی رخ می دهد. درد ناشی از آن اغلب از باسن و کمر به پایین ساق پا منتقل می شود که گاهی با بی حسی، گزگز و ضعف همراه است.

درمان سیاتیک با فیزیوتراپی

فیزیوتراپیست ها برنامه های درمانی فردی را بر اساس شرایط خاص و درد شما ایجاد می کنند. در اینجا برخی از مؤلفه های کلیدی وجود دارد که ممکن است با آنها روبرو شوید:

درمان دستی:
تحرک بافت نرم: تکنیک هایی مانند ماساژ و رهاسازی میوفاشیال با هدف شل کردن عضلات سفت و فاسیا (بافت همبند) اطراف ستون فقرات و باسن که ممکن است عصب را تحت فشار قرار دهند، می باشد.
حرکت مفاصل: دستکاری های ملایم مفاصل ستون فقرات می تواند انعطاف پذیری را بهبود بخشد و فشار روی ریشه های عصبی را کاهش دهد.
حرکت های عصبی: کشش ها و لغزش های خاصی که برای حرکت آرام عصب سیاتیک و بهبود توانایی آن برای سر خوردن در بدن طراحی شده اند.

ورزش درمانی:
کشش: کشش منظم عضلات همسترینگ، ساق پا و کمر به بهبود انعطاف پذیری و کاهش فشار روی عصب سیاتیک کمک می کند.
تقویت: تمرین‌هایی که عضلات مرکزی، باسن و همسترینگ را هدف قرار می‌دهند، ثبات و حمایت بهتری از ستون فقرات ایجاد می‌کنند و فشار بیشتر روی عصب را کاهش می‌دهند.
ورزش هوازی: فعالیت‌های کم‌ فشار مانند پیاده‌روی، شنا یا دوچرخه‌سواری می‌تواند گردش خون را بهبود بخشد، درد را کاهش دهد و تناسب اندام کلی را افزایش دهد.

آموزش و مدیریت خود:
اصلاح وضعیت بدنی: متخصصان فیزیوتراپی برای درمان سیاتیک می توانند وضعیت بدن شما را ارزیابی کنند و شما را در ارگونومی مناسب راهنمایی کنند تا استرس بر ستون فقرات و عصب سیاتیک به حداقل برسد.
مکانیک بدن: یادگیری تکنیک های مناسب برای بلند کردن، خم شدن و نشستن می تواند به طور قابل توجهی خطر دوره های درد سیاتیک در آینده را کاهش دهد.
استراتژی های مدیریت درد: شما به ابزارهایی مانند گرما/یخ درمانی و تکنیک های آرام سازی برای مدیریت موثر درد در خانه مجهز خواهید شد.

سایر روشها:
طب سوزنی یا سوزن خشک: این تکنیک ها ممکن است با تحریک نقاط خاصی در بدن به کاهش درد و تنش عضلانی کمک کنند.
اولتراسوند درمانی: امواج صوتی می تواند باعث بهبود بافت و کاهش التهاب شود.
تحریک الکتریکی (TENS): جریان های الکتریکی خفیف می توانند به تعدیل سیگنال های درد و تسکین موقت کمک کنند.

فواید فیزیوتراپی

  • تسکین درد: درمان سیاتیک با فیزیوتراپی به مدیریت درد از طریق تکنیک‌های مختلف کمک می‌کند و شدت و دفعات دوره‌های درد سیاتیک را کاهش می‌دهد.
  • بهبود تحرک: فیزیوتراپی با رفع گرفتگی و سفتی، انعطاف پذیری و دامنه حرکتی کمر و پاها را افزایش می دهد.
  • تقویت هسته: یک هسته قوی ستون فقرات را تثبیت می کند و فشار روی عصب سیاتیک را کاهش می دهد و از آسیب های بعدی جلوگیری می کند.
  • بهبودی سریعتر: فیزیوتراپی می تواند با افزایش جریان خون، کاهش التهاب و تسهیل بازیابی عصب، روند بهبودی را تسریع کند.
  • کاهش اتکا به دارو: مدیریت موثر درد از طریق فیزیوتراپی می‌تواند وابستگی به داروهای مسکن و عوارض جانبی احتمالی آن را به حداقل برساند.
  • بهبود عملکرد: با به دست آوردن مجدد حرکت و قدرت بدون درد، می توانید با سهولت بیشتری به فعالیت ها و سرگرمی های روزانه خود بازگردید.
  • پیشگیری از شعله ور شدن در آینده: یادگیری وضعیت بدنی مناسب، مکانیک بدن و تمرینات ورزشی می تواند به پیشگیری از درد سیاتیک در آینده کمک کند.

جلسات فیزیوتراپی معمولاً 30-60 دقیقه طول می کشد و ممکن است در ابتدا 2-3 بار در هفته برنامه ریزی شود. تعداد جلسات درمانی به تدریج با پیشرفت شما کاهش می یابد. مشارکت فعال شما در تمرینات تجویز شده در خانه برای نتایج مطلوب بسیار مهم است.

توجه به این نکته ضروری است که فیزیوتراپی یک راه حل سریع نیست. در حالی که برخی ممکن است طی چند جلسه تسکین را تجربه کنند، اکثر افراد برای مشاهده بهبود قابل توجه به 4-6 هفته درمان مداوم نیاز دارند. مدت زمان کلی درمان به شدت بیماری و پاسخ درمانی بدن شما بستگی دارد.

مقالات بیشتر

درد سیاتیک در بارداری

درد سیاتیک در بارداری

درد سیاتیک در بارداری یکی از عوارضی است که برخی زنان تجربه می کنند ، در حالی که بسیاری از…
سی پی ام پس از جراحی شانه

سی پی ام پس از جراحی شانه

سی پی ام پس از جراحی شانه یکی از بخش های برنامه فیزیوتراپی و توانبخشی پس از جراحی شانه است…
مگنت تسلا

مگنت تسلا

مگنت تسلا اصطلاحی است که برای توصیف آهن‌رباهایی با قدرت میدان مغناطیسی بسیار بالا استفاده می‌شود. این آهن‌رباها قادرند میدان‌های…
سیاتیک کمر

سیاتیک کمر

سیاتیک کمر به درد، ضعف، بی حسی یا گزگز در ساق پا اشاره دارد. در اثر آسیب یا فشار بر…
سی پی ام پس از جراحی زانو

سی پی ام پس از جراحی زانو

سی پی ام پس از جراحی زانو بخصوص جراحی تعویض مفصل زانو یک مدالیته موثر و ضروری است که کمک…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در اصفهان

راه های ارتباطی

۰۳۱۳۶۶۴۰۰۱۶
۰۹۰۲۲۲۱۶۸۶۱

مشاوره

جستجو

دسته بندی مقالات

دسته‌ها

keyboard_arrow_up