درمان تنگی کانال نخاعی با توجه به محل تنگی و شدت علائمی که برای بیمار ایجاد کرده و همچنین نظر پزشک و فیزیوتراپیست با روش های مختلفی انجام می گیرد.
برای تشخیص تنگی کانال نخاعی ، پزشک ممکن است علائم و نشانه ها را از شما بپرسد ، سابقه پزشکی شما را مورد بررسی و معاینه فیزیکی انجام دهد. او ممکن است چندین آزمایش تصویربرداری را برای کمک به تعیین علت علائم و نشانه های شما تجویز کند.
آزمایشات تصویربرداری ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- اشعه ایکس اشعه ایکس از پشت شما می تواند تغییرات استخوانی را نشان دهد ، مانند خار استخوان که ممکن است فضای داخل کانال نخاعی را باریک کند. هر اشعه ایکس شامل یک قرار گرفتن کوچک در معرض اشعه است.
- تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI). در این روش تشخیصی از آهنربای قوی و امواج رادیویی برای تولید تصاویر مقطعی از ستون فقرات استفاده می کند. این آزمایش می تواند آسیب به دیسک ها و رباط های شما و همچنین وجود تومورها را تشخیص دهد. مهمتر از همه ، می تواند نشان دهد که اعصاب نخاع تحت فشار قرار گرفته اند.
- سی تی یا میلوگرام سی تی. اگر نمی توانید MRI داشته باشید ، پزشک ممکن است توموگرافی کامپیوتری (CT) را توصیه کند ، آزمایشی که از تصاویر اشعه ایکس گرفته شده از زوایای مختلف برای ایجاد تصاویر دقیق و مقطعی از بدن شما استفاده می کند. در سی تی میلوگرام ، سی تی اسکن پس از تزریق رنگ کنتراست انجام می شود. این رنگ طناب نخاعی و اعصاب را مشخص می کند و می تواند فتق دیسک ، خار استخوانی و تومورها را نشان دهد.
درمان تنگی کانال نخاعی
همانطور که گفته شد روش های درمان تنگی کانال نخاعی با توجه به شرایط هر فرد متفاوت است.
در برخی شرایط که تنگی کانال نخاعی مشکل خاصی برای فرد ایجاد نکرده معمولا درمان خاصی نیاز نبوده و تنها ممکن است پزشک ویزیت منظم و دوره ای را برای بررسی بیشتر توصیه کند.
در موارد خفیف استراحت ، استفاده از دارو و فیزیوتراپی می توانند کمک کننده باشند.
در صورتی که درد بیمار با انجام فعالیت تشدید می شود ضروری است که سطح فعالیت های فرد کاهش پیدا کند تا فشار کمتری به ستون مهره ها وارد شود.
استفاده از داروهای ضددرد و ضدالتهاب مانند ایبوپروفن و ناپروکسن نیز در کاهش درد و التهاب ناشی از تنگی کانال نخاعی موثرند اگرچه تاثیری در درمان تنگی کانال نخاعی ندارند.
بسیاری از بیماران مبتلا به این عارضه به این دلیل که فعالیت سبب تشدید درد می شود فعالیت خود را کاهش می دهند که این وضعیت می تواند سبب ضعف عضلانی شده و مشکلات بیمار را تشدید کند ، فیزیوتراپیست با ارائه تمرینات تقویتی به تقویت عضلات ضعیف شده بیمار کمک می کند.
فیزیوتراپی همچنین کمک زیادی به افزایش انعطاف پذیری و ثبات ستون فقرات کرده و تعادل فرد را بهبود می بخشد.
فیزیوتراپیست علاوه بر تنظیم برنامه ورزشی برای بیمار از تکنیک های درمان دستی و ماساژ نیز برای درمان تنگی کانال نخاعی بهره می برد.
تکنیک های فیزیوتراپی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- کشش ، برای کاهش فشار بر مفاصل.
- آموزش ، برای کمک به بهبود وضعیت بدن و حفظ آن.
- ورزش برای تقویت عضلات ضعیف شده.
- درمان دستی ، از جمله ماساژ ، برای بهبود یا حفظ دامنه حرکتی.
- گرما درمانی ، برای بهبود گردش خون در ماهیچه ها و سایر بافتهای نرم.
- سرما درمانی ، برای تسکین درد.
تزریق استروئیدها یکی از روش های تسکین دهنده درد و التهاب شدید ناشی از تنگی کانال نخاعی است ، ریشه های عصبی شما ممکن است در نقاطی که تحت فشار قرار گرفته اند تحریک شده و متورم شوند. در حالی که تزریق داروی استروئیدی (کورتیکواستروئید) به فضای اطراف ضربه باعث رفع تنگی نمی شود ، می تواند به کاهش التهاب و تسکین برخی از درد ها کمک کند.
در صورتی که درمان این عارضه با روش های غیرجراحی موثر واقع نشود جراحی به عنوان آخرین گزینه درمانی انجام خواهد گرفت.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی تنگی کانال نخاعی – فیزیوتراپی خوب در اصفهان – کلینیک فیزیوتراپی در اصفهان – مرکز فیزیوتراپی در اصفهان