افتادگی اندام لگن

افتادگی اندام لگن

افتادگی اندام لگن (پرولاپس) یک بیماری شایع است، به ویژه زنان میانسال و سالمند را تحت تاثیر قرار می دهد. پرولاپس در لغت به معنای “سقوط” است و زمانی اتفاق می افتد که ساختارهای طراحی شده برای نگه داشتن اندام ها در جای خود ضعیف یا کشیده شوند، به طوری که یک یا چند اندام لگنی (رحم، مثانه، روده یا رکتوم) شروع به لیز خوردن از جای خود می کنند.

این ماهیچه های کف لگن و رباط های پشتیبان هستند که اندام های لگن را در موقعیت مناسب خود نگه می دارند. عضلات کف لگن ممکن است به دلایل زیادی مانند بارداری و زایمان، افزایش سن، بلند کردن اجسام سنگین، چاقی، فشارهای مزمن، جراحی یا آسیب دیدگی ضعیف شوند.

رایج ترین انواع افتادگی اندام لگن

  • سیستوکول (مثانه): مثانه پایین می آید و به دیواره جلویی واژن برآمده می شود.
  • رکتوکوئل (رکتوم): راست روده به دیواره پشتی واژن برآمده می شود.
  • افتادگی رحم (رحم): رحم به داخل واژن می ریزد و در موارد شدید می تواند خارج از بدن بنشیند.

مانند بسیاری از شرایط، پرولاپس ممکن است خفیف، متوسط یا شدید باشد و بسیاری از زنان با پرولاپس خفیف از ابتلای خود بی خبرند و ممکن است هیچ مشکلی از آن نداشته باشند. سایر زنان از احساس برآمدگی در واژن، به ویژه در پایان روز، یا پس از انجام زیاد بلند کردن اجسام یا سرفه های مکرر، آگاه خواهند بود.

مشکلاتی که زنان در نتیجه پرولاپس ممکن است داشته باشند می تواند متفاوت باشد:

  • احساس “چیزی در حال پایین آمدن” یا “احساس کشیدگی در واژن”
  • دیدن یا احساس یک توده در واژن
  • مشکلات مثانه مانند بی اختیاری ادرار استرسی
  • مشکل در تخلیه روده ها
  • درد کمر یا لگن
  • درد یا ناراحتی در هنگام مقاربت

روشهای درمان

فیزیوتراپی کف لگن موثرترین روش درمان افتادگی اندام لگن است که در کلینیک فیزیوتراپی آوای زندگی (بهترین فیزیوتراپی در اصفهان) ارائه می شود.

فیزیوتراپی کف لگن همیشه در یک اتاق درمانی خصوصی با همان فیزیوتراپیست انجام می شود و درمان حساس و حرفه ای را ارائه می دهد. با یک ارزیابی کامل شروع می شود. سوالات مفصلی در مورد علائم، کنترل مثانه و روده، سابقه پزشکی و جراحی، بارداری و زایمان، رژیم غذایی و شیوه زندگی از شما پرسیده می شود.

سپس یک معاینه فیزیکی انجام می شود که ممکن است شامل نگاه کردن به وضعیت بدن، پشت، عضلات شکم و احتمالاً یک معاینه داخلی باشد. پس از تکمیل معاینه، بحثی در پی می آید که یافته ها را توضیح می دهد و گزینه های درمانی را بررسی می کند. این فرصت خوبی است که شما سوالاتی بپرسید تا درک بهتری از مشکلات خود پیدا کنید.

اهداف فیزیوتراپی برای افتادگی اندام لگن کاهش علائم ناشی از افتادگی و بهبود حمایت از کف لگن است. درمان همیشه مستلزم آموزش های زیادی است تا اقدامات ساده ای را به شما آموزش دهد که می تواند تأثیر زیادی بر راحتی و کنترل شما داشته باشد، به عنوان مثال دستورالعمل هایی در مورد نحوه دفع حرکات روده بدون فشار.

درمان اغلب در اطراف ماهیچه های کف لگن متمرکز است (ماهیچه هایی که به حمایت و کنترل مثانه کمک می کند).

به شما آموزش داده می شود که چگونه آنها را شناسایی کنید، چگونه آنها را سفت کنید (تمرینات کگل) و چگونه از آنها به طور عملکردی برای کمک به حمایت از اندام های لگن خود در طول فعالیت های روزانه استفاده کنید.

تکنیک‌ های درمانی ممکن است شامل بیوفیدبک تراپی، آموزش آگاهی عضلات کف لگن، بازآموزی مثانه، آموزش مجدد وضعیت بدن، تمرین‌هایی برای شکم و سایر عضلات هسته‌ای باشد. 

فیزیوتراپی کف لگن قادر نخواهد بود اندام(های) افتادگی لگن را به موقعیت اولیه خود بازگرداند، اما می تواند به بهبود قدرت عضلات کف لگن کمک کند، به طوری که برای جلوگیری از لغزش بیشتر، از اندام های لگن حمایت بیشتری می کنند. فیزیوتراپی کف لگن همچنین می‌تواند نقش مهمی در آموزش نحوه اجتناب از فعالیت‌های خاص و کمک به ایجاد تغییرات ساده در سبک زندگی داشته باشد که از آسیب بیشتر و کشیدگی عضلات کف لگن جلوگیری می‌کند. همچنین می تواند به شما یاد دهد که چگونه کنترل مثانه خود را بهبود ببخشید.

 

مقالات بیشتر

اسکولیوز مادرزادی

اسکولیوز مادرزادی

اسکولیوز مادرزادی یک اختلال ستون فقرات است که به دلیل ناهنجاری های ستون فقرات در طول رشد جنین ایجاد می…
فیزیوتراپی کمر و ستون فقرات

فیزیوتراپی کمر و ستون فقرات

فیزیوتراپی کمر و ستون فقرات به عنوان یک روش موثر در درمان غیرجراحی کمردرد و سایر مشکلات و بیماری های…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در اصفهان

راه های ارتباطی

۰۳۱۳۶۶۴۰۰۱۶
۰۹۰۲۲۲۱۶۸۶۱

مشاوره

جستجو

دسته بندی مقالات

دسته‌ها

keyboard_arrow_up